Het verhaal van Noordwest-Friesland

Wat maakt jou een Noordwest-Fries? Wat bindt je? Waar ben je trots op? Wat betekent deze regio voor jou? Doe mee met de enquête van de gemeente Waadhoeke en Harlingen, Onderwijsinstellingen en Ondernemers van Noordwest-Friesland.

Op zoek naar het verhaal van Noordwest-Friesland

Noordwest-Friesland. Een bonte mix van zee, klei en greiden. Het is een regio waar meer dan 60 duizend Harlingers, Bildtkers, Franekers en doarpelingen wonen en werken. Het is een plek van ‘Zou’, ‘Soe’ en ‘Sudest’. Waar schippers uitvaren, boeren ploegen, fabrieksarbeiders maken en ambtenaren regelen. De Noordwesthoek van Friesland is divers. Ondanks de verschillen, zijn er ook veel overeenkomsten die ons Noordwest-Friezen, maken wie we zijn en waar we trots op zijn. Aan jullie de vraag: ‘Wat bindt ons, wat is ons gezamenlijk verhaal en wie zijn we?’.

Wij willen namelijk het sociaaleconomische klimaat van de regio te versterken. Ons streven? Dat meer mensen hier komen wonen, werken en blijven. Daarom zijn we op zoek naar een herkenbaar verhaal over wat de regio is, wil zijn en wil uitstralen. Waarin zijn we uniek? Wat maakt de regio aantrekkelijk voor haar bewoners en ondernemers, haar potentiële nieuwe vestigers, werknemers en toeristen en hoe kunnen we dat laten zien?

Feit is; jij kan ons daarbij helpen! Jij die er woont, werkt en onderneemt. Hoe denk jij over Noordwest- Friesland en hoe denk je dat anderen over deze regio denken? Wat vind je daarvan? Help je mee? Je maakt kans op een dinerbon ter waarde van € 100,- door:

  • De enquête in te vullen;
  • Een persoonlijk verhaal uit de regio te vertellen;
  • Foto’s in te sturen uit onze regio;
  • Een lijst met tegenstellingen in te vullen.


Uiteraard mag je ook alles doen! Des te meer informatie we op kunnen halen, des te sterker het verhaal is wat we kunnen vertellen. Alvast bedankt! 

Gemeente Waadhoeke en Harlingen, Onderwijsinstellingen en Ondernemers uit Noordwest- Friesland

Enquête | Negen vragen over jouw Noordwest-Friesland.
Beantwoord er zoveel als je wil.

9%

Alle vragen zijn optioneel en niet verplicht om in te vullen.

Schrijf een persoonlijk verhaal over je belevenissen
en beleving van de regio.

Stuur een (of meerdere) foto's in van de regio
Noordwest-Friesland die je raken.

Tegenstellingen. Klik op het vakje wat het het meest toepasselijk is voor Noordwest-Friesland en haar bewoners.

Per pagina worden er 3 tegenstellingen getoond.

10%