Boddeüs – Ervaring van Marja Dijkstra

Boddeüs – Ervaring van Marja Dijkstra

Marja Dijkstra (54) over haar nieuwe bril: ‘Van streng naar strelend’

Wat doet een bril met je persoonlijke uitstraling? Daar heeft Marja Dijkstra (54) uit Winsum ervaring mee. In haar werk in de geestelijke gezondheidszorg heeft ze gewerkt met verschillende typen cliënten die om verschillende benaderingen vroegen en vragen. ‘Het juiste type bril kan daar heel goed aan bijdragen’, aldus Marja.

Al sinds haar brillenheugenis komt Marja naar Boddeüs in Franeker. Waarom? ‘Ik denk omdat mijn ouders er ook kwamen en altijd heel tevreden waren’, vertelt Marja. ‘Je gaat gewoon naar Boddeüs, was het gezegde thuis. De service gaat er tot het gaatje. Dat begon al bij mijn eerste bril. Best wel een lastig verhaal, want die had prisma’s waar ik maar niet aan kon wennen. Na diverse aanpassingen bleek dat mijn ogen niet met het fenomeen ‘prisma’ overweg konden, want ze bleven zichzelf corrigeren. Die bril is toen, met alle begrip van Boddeüs, weer terug naar de winkel gegaan. Lenzen heb ik ook gehad, maar uiteindelijk beviel me dat ook niet echt. Na vele malen binnenwaaien bij Boddeüs, waarbij ik altijd alle aandacht kreeg, werd het uiteindelijk een bril met glazen die me het beste lagen. En… een montuur dat me prima hielp bij mijn werk. Mijn cliënten hadden echt respect voor dat strenge zwarte montuur.’

‘Het mag wel wat lieflijker’

Hoe is Marja’s keuze voor haar nieuwe bril tot stand gekomen? ‘Misschien komt het grotendeels omdat ik nu met andere cliënten werk’, aldus Marja. ‘Dat zijn lieve, gevoelige mensen en die mag ik visueel best wel iets vriendelijker benaderen. Ik kreeg van Boddeüs een aantal monturen mee om thuis en bij de familie uit te proberen. Ciska, die me hielp, en ik hadden daarbij dezelfde voorkeur. En dat bleek ook bij de kinderen en familie. Tom vindt ‘m mooi, en de hele familie zegt dat ik een prachtige bril heb. De glazen zijn weer wat sterker dan de vorige, maar daar zie je niets van. Geen jampotjes, maar elegant dun geslepen aan de randen. Echt vakwerk.’

Naast haar nieuwe ‘strelende’ bril heeft Marja ook een bril voor de vrije tijd, voornamelijk voor het fietsen. Eentje met meekleurende glazen. Marja: ‘Natuurlijk ook bij Boddeüs, waar anders?’

Fotograaf: Joan v/d Brug