Boddeüs – Ervaring van Karin Stam

Boddeüs – Ervaring van Karin Stam

Karin Stam (52) uit IJlst: ‘Multifocale maandlenzen, werkelijk bril-jant!’

Er zijn mensen met een absolute voorkeur voor een bril en er zijn mensen met een nóg absolutere voorkeur voor contactlenzen. Tot die laatste categorie behoort Karin Stam (52) uit IJlst. De docente Nederlands prijst haar multifocale maandlenzen het liefst in de overtreffende trap.

Hoort die enthousiaste toon een beetje bij haar onderwijsberoep of gewoon bij alles wat ze doet? Laten we het op het tweede houden want in een vorig leven op Terschelling – tot zo’n acht jaar geleden – zat Karin ook niet verlegen om een positieve benadering en het enthousiast oppakken van vele initiatieven. Eén van de grootste stappen was de definitieve boot van het eiland naar het vasteland. Karin: ‘Toen de kinderen groter werden, besloten we om voor hun scholing naar de wal te verhuizen. Het werd IJlst, daar waren we direct verliefd op. Het huis, de gracht, de tuin, de vrijheid, prachtig. Ook mooi was dat mijn man kon werken als directeur van het Jopie Huisman museum en dat ik kon doen wat ik altijd wilde: studeren voor docent. Een totale ommezwaai dus.’

‘Ik ben Hendrik bijna om zijn nek gevlogen’

Hoe kwam Karin bij Boddeüs in Sneek terecht? ‘Dat borrelde op tijdens de wandelingen met mijn vriendin Jolien. Zij had ook een bril, was klant bij Boddeüs in Sneek en zat te denken aan contactlenzen. Ik dacht, dat wil ik ook en stapte binnen in Sneek. Het was een verademing. Hendrik wist precies wat ik wilde, we probeerden meerdere proeflenzen uit en nu heb ik werkelijk dé perfecte multifocale maandlenzen van Alcon. Nooit meer dat gedoe van bril op bril af, ik zie nu altijd alles haarscherp, zelfs ’s avonds bij het autorijden. En gewoon elk half jaar een setje nieuwe lenzen. Wat een uitkomst, wat een uitvinding, wat een feest, bril-jant! Ik ben Hendrik bijna om zijn nek gevlogen, zo blij was ik.’

Beslaan is er niet bij

Genoeg superlatieven dus over de contactlenzen van Karin. Is er ook nog een ander klein puntje te vermelden? ‘Jazeker, contactlenzen beslaan niet als je een mondkapje draagt. Hoe anders was dat toen ik nog wel een gewone bril had! Dit raad ik echt iedereen aan’, besluit de intens tevreden Karin.

Fotograaf: Almar Setz