fbpx Skip to content

BLOG GESCHREVEN VOOR PUUR & KRACHT – TERUGBLIK

PUUR & KRACHT. TERUGBLIK
Zaterdagmorgen. 1 november 11:13 uur. Officieel zal dit ons laatste ‘vrije’ weekend zijn. Want na dit weekend is alles anders. Vanaf komende maandag staat ons leven geheel en al in het teken van de Puur & Kracht webshop die op 3 november het levenslicht zal zien. De woorden teruglezend komt het besef dat van een ‘vrij’ weekend al maanden geen sprake meer is. Meer dan een half jaar, zeven dagen in de week, ademen wij Puur & Kracht.

Twaalf maanden geleden was er een eerste ingeving om een webshop op te starten. Vier maanden later verwerd de ingeving tot een alsmaar concreter wordend idee. Vandaag, zeven maanden geleden, waren we er uit. De webshop zou hét portaal worden voor een goed en gezond leven! Waarom? Omdat wij van Puur & Kracht zaken als gezondheid en vitaliteit altijd zeer hoog op de persoonlijke agenda hebben staan. Sport, natuurproducten en gezonde voeding is in alles met ons leven verweven. Onze expertise op dit terrein is – in alle bescheidenheid en zonder enige arrogantie – veelomvattend. Minder veelomvattend was onze kennis waar het ging om het bouwen van websites en het schrijven van wervende teksten. In Depositado vonden we een geweldige webbouwer en TripleDots ontfermde zich over de teksten. Terwijl wij contacten aangingen met leveranciers en de uploads van de producten verzorgden, groeide de site iedere dag. Niets stond een snelle lancering van de webshop in de weg… totdat.

Totdat wij geconfronteerd werden met de nieuwe Europese wetgeving over gezondheidsclaims. De nieuwe wet bepaalt welke beweringen over gezondheidsvoordelen zijn toegestaan wanneer je specifieke producten in de categorie voeding of voedingssupplementen aanprijst. De beweringen die zijn toegestaan moeten we nog tegenkomen. Op straffe van hoge claims moest iedere opvatting – al dan niet wetenschappelijk getoetst en voor algemeen aangenomen – meteen worden verwijderd als er ook maar indirect naar een product werd gelinkt. Puur & Kracht besloot tot het aangaan van een samenwerkingsverband met een geregistreerd (natuur)arts. Hij doorliep alle teksten, streepte en verbeterde daar waar nodig. Nauwkeurige omschrijvingen wat een product voor je doet/ kan doen zul je derhalve op de website niet meer aantreffen. Spijtig maar helaas.

Nu we aan de vooravond van de opening staan en terugkijken op de afgelegde weg, zijn we intens tevreden en gelukkig. Puur & Kracht heeft ons immers, zonder dat we open zijn en zonder een product te hebben verkocht, al zo verrijkt met nieuwe vrienden en (zakelijke) contacten… Daar kun je alleen maar dankbaar voor zijn.

CategoriesBlog

Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *